40. Városi Gyermekrajz Kiállítás

2018.04.21. 14:01

Közel nyolcszáz gyermekrajzból választották ki a legjobbakat

Szombat délelőtt rendezték meg a 40. Városi Gyermekrajz Kiállítás megnyitó ünnepségét a Békés Megyei Könyvtárban. A rendezvény a Békéscsabai Kulturális Játékok záró programja volt. Az eseményen a rajzpályázat díjazottjait jutalmazták.

V. E.

A pályázatot január elején hirdette meg a Munkácsy Mihály Múzeum és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az idei pályamunka témája Békéscsaba újratelepítésének 300. és várossá nyilvánításának 100. évfordulója volt. A felhívásra közel 800 rajz érkezett, amelyek szinte mindegyike megtekinthető május 19-ig a könyvtárban megrendezett tárlaton – mondta el lapunknak Nagy Éva, a múzeum közművelődési csoportvezetője.

A rajzpályázat díjazott alkotásai a következők: a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskolából Kopcsák Lujza, Szántó Bátor és segítői, Éber Boldizsár, Virok Tamás és Milyó Luca. A Munkácsí Emlékház Kifestők szakköréből Köböl Nóra és Szántó Jázmin Napsugár. Az Erzsébethelyi Általános Iskolából Pepó Lili és Csáki Balázs, az esély Pedagógiai Központból pedig Kurucz Kitti. A Gerlai Általános Iskolából Fábián Alex, Gajdács Gergő és a Gerlai kisszakkör csapatmunkája. A Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából Szirony Áron és Kovács Tamás, valamint Kovács Áron és Igricz Misó közös rajza, továbbá a 2.b osztály, Jantyik Eszter és Piros Szilárd munkája.

Fotók: Lehoczky Péter

A Kazinczy Ferenc Általános Iskolából a 3.b osztály alkotása, a Petőfi Utcai Általános Iskolából Zöld Petra, Bujdosó Boglárka, Gojdár Nóra, Muzul Kinga rajza és Szántó Zalán, Lenkefi Soma, illetve Horváth Béla közös munkája. A Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolából az Alsó tagozatos rajzszakkör, Fischer Kinga Krisztina és Sajben Alexandra. Az Evangélikus Általános Iskolából Albrecht Jázmin, Pálffy Júlia, Stefkovics Glória és Varga Kata, Krizsán Máté és Horváth Gábor, továbbá három csoportmunka. A Szlovák Általános Iskolából Gergő Marcell, Seres Boglárka, Gyöngyi Virág, valamint a Törp-pingálóiktól Baji Weigert Ninett és Sólyom Abigél. Végül az utóbbi iskola Pingáló Hobbit szakköréből Tyukodi Kitti és Imre Emese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában