Bábszínház

2018.03.22. 21:07

A divat lesz a témája az V. Bábos Drámaíró Versenynek

Divat Sári tanácsadója – erre a címre kell három írónak tizenkét óra alatt gyerekeknek szóló, egyfelvonásos bábdrámát írnia az V. Bábos Drámaíró Versenyen, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg Békéscsabán.

MTI

A téma az idén újratelepítésének 300. évfordulóját ünneplő Békéscsaba történetéből kerül a játszók elé, a szervezők 1918-tól 10 évenként haladva, 10 korabeli megyei lap március 22-ei cikkei közül választották ki a lehetséges drámacímeket. A kihúzott cikk 1958-ban jelent meg a Békés megyei Népújságban – tájékoztatta az MTI-t Varga Anna, a bábszínház művészeti menedzsere.

Idén Berg Judit, Szabó Borbála és Tasnádi-Sáhy Péter vállalta, hogy 12 óra alatt egyfelvonásos, gyerekeknek szóló színdarabot ír. Berg Judit a téma kihúzása után azt mondta, ő szeret szoknyát hordani, Szabó Bori pedig nagyon rejtélyesnek találta a címet.

A darabokat Lázár Helga, Somogyi Tamás és Rumi László állítja színpadra. Hogy melyik rendező melyik író műve alapján, melyik csapattal dolgozik majd, azt péntek reggel sorsolják ki.

Beküldött képek

A produkciókat a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Jókai Színház színészei mellett a szatmárnémeti Harag György Társulat Brighella Bábtagozata, a Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház és társrendezőként a zalaegerszegi Griff Bábszínház bábszínészei állítják vasárnap délután színpadra.

A szakmai zsűri ekkor dönt a legjobb rendező, színész, színésznő, dráma, valamint a legizgalmasabb férfi és női karakter díjáról. A legjobb előadásra pedig a közönség szavazhat.

Az érdeklődők a vasárnap délutáni bemutatókig az egész folyamatot végigkísérhetik, betekinthetnek a kulisszák mögé, a rendezés fortélyain keresztül végigkövethetik a díszlet és a bábok elkészülését is – mondta Varga Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában