szakmai fórum

2018.06.22. 17:21

A bábszínház segít az óvodásoknak ismerkedni a kultúrával

Szakmai egyeztető fórumot tartottak a Jókai színház kávéházában pénteken Békéscsabán. A találkozón Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) kultúráért felelős államtitkára beszélgetett a hazai bábszínházak vezetőivel.

V. E.

Az államtitkár elmondta, hogy a kultúrához való egyenlő esélyű hozzáférés elindítását a legkisebb korban kell elkezdeni. Az óvodás korban már meg kell tanítani a gyermekeknek, hogy élvezzék és használják kulturális értékeinket. Tudniuk kell, hogy melyek azok a dalok, versek és mondókák, amelyek majd alkalmasak lesznek arra, hogy saját érzelmeiket kifejezzék velük.

Fekete Péter ismertette a szakmai fórum részleteit. Fotó: Imre György

A kulturális államtitkárság kiemelt céljának nevezte az óvodás réteg megszólítását, amelyben úgy gondolja, hogy a művészeti életből a bábszínházi szféra lehet a legnagyobb segítségükre. Szakmai beszélgetésük témája egy olyan stratégia kialakítása, amelynek szellemében dolgozhatnak az elkövetkező négy évben.

Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója elmondta, hogy tanácskozásukon mind a tizenhárom magyarországi bábszínház képviseltette magát. Művészeti vezetőik és igazgatóik az államtitkárral olyan egyeztetést folytattak, ami a jövőképet vázolta fel számukra. Egyrészt csatlakozva az idén meghirdetett családok évéhez, másrészt az intézmények problémás témáinak megbeszélésére ültek össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában