Beol podcast

2023.11.02. 09:41

Mindannyian beleteszik a tudásukat: vendégeink a Hárem Orientális Tánccsoport tagjai

2022-ben alakult meg a békéscsabai Hárem Orientális Tánccsoport. Forján Péterné Gajdács Anikó, Petrovszki Nikolett és Griecs Vivien életének szerves részét képezi a tánc, mely mozgásformát mindannyian gyermekkoruk óta űznek. Gyemendi Réka beszélgetett velük.

Gyemendi Réka

Mindhárman más táncstílussal kezdték karrierjüket, majd külön-külön a hastánc felé fordultak ekkor találtak egymásra és alakították meg triójukat. 

Azóta több versenyen is előkelő helyen végeztek. Idén szeptember 16-án indultak a Dinasma kupa nevű országos hastáncversenyen, egy különleges charleston-szamba-hastánc fúziós koreográfiával, haladó kategóriában, felnőtt korcsoportban. A versenyen arany minősítést és második helyezést értek el, ez volt a harmadik közös versenyünk. 

A lányoknak rengeteg fellépésük van Békés vármegyében és az ország más tájain is, emellett mindhárman oktatják is ezt az egzotikus mozgásformát. A beszélgetésből kiderül, milyen Anikó, Niki és Vivien tánchoz való viszonya, mik a jövőbeli céljaik egyénileg és csapatban, illetve azt is elárulták, kinek ajánlott a hastánc elsajátítása ami a hiedelmekkel ellentétben korántsem csak nőknek szól.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!