Festőművészek

2023.06.08. 16:19

Alkotó nők munkáiból nyílt kiállítás Mezőkovácsházán

Megnyitották a Szitár Éva és Bóka-Gulyás Nóra festőművészek alkotásaiból összeállított kiállítást a napokban a Mezőkovácsházi Városi Könyvtárban. A tárlat július 5-éig látható.

Cs. I.

A városi könyvtárban látható a képzőművészeti kiállítás.

Forrás: Facebook

Szitár Éva Kecskeméten született, jelenleg Tiszakécskén él. Egy családtagja tragikus elvesztése után fogott ecsetet 2015 augusztusában. A festészet alapjait autodidakta módon sajátította el. Elsőként akrillal próbálkozott, ám rövidesen rájött, hogy a ceruza, illetve a pasztellkréta az, amiben igazán ki tud teljesedni. Nagyrészt portrékat készít. Első önálló kiállítása Tiszakécskén volt, azóta az ország nagyon sok városában bemutatkozott. Ő illusztrálta Aranyosi Ervin költő gyerekeknek szóló verses mesekönyvét, melyhez 38 festményt készített.

Bóka-Gulyás Nóra rajztanárként dolgozik a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskolában. A szakközépiskolát Békéscsabán végezte el, ahol képgrafikus képesítést szerzett. Lonovics László grafikusművész volt öt évig az ízlése, tudása formálója. Később a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, ahol rajz – művelődésszervező képesítést szerzett, Aranyi Sándor tanszékvezető, festőművész kezei alatt sajátította el a festészet fortélyait. Már a főiskolán díjazásban részesítették a művésztanárok a munkáit.

Nóra változatos technikával dolgozik. Legkedvesebb számára az akvarell. Az architecturális témakört választja legtöbbször, amelyhez lokálpatriótaként sokszor a térség gyönyörű épületei ihletik meg. Grafikák is kikerülnek ki a kezei közül, tűfilccel készít expresszív műveket.

A megnyitó után dr. Bálint-Rimayné Roczkó Zsuzsanna, Lénárt Anna és Bánfi Ferenc – Bobó verses-zenés irodalmi összeállítással kedveskedett a jelenlévőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában