Sűrű lesz a nyár

2023.05.27. 07:22

Pöstyén várja a komlósi fúvósokat

Korán keltek a tótkomlósi fúvószenekar tagjai szombaton. Hajnalban elindultak Szlovákiába. Idén először vesznek részt a népszerű pöstyéni fúvószenei fesztiválon.

Cs. I.

A komlósi fúvósok ezen a hétvégén a pöstyéni fesztiválon koncerteznek.

Fotó: Kármán Csaba

A Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar 44 zenésze koncertezik a hétvégén a fürdővárosban. Krcsméri János karmester még indulás előtt elmondta, már több alkalommal invitálták őket, az idei évben minden összeállt. (A pöstyéni fesztiválon való részvételüket a NEA Kollégiuma és a pozsonyi Liszt Intézet, a Békés Vármegyei Szlovák Önkormányzat is támogatja.)

Könnyűzenei, musical számokat is játszanak majd, magyar és szlovák szerzők műveit is hallhatja a közönség. A tótkomlósiakon kívül cseh és szlovák zenekarok lépnek fel.

A komlósi fiataloknak sűrű lesz a nyári programja, erről is beszélt a karnagy. Június 28-án Magyarkanizsára kaptak meghívást. Júliusban a Tótkomlósi Gyermek Fúvószenekar utazik Erdélybe, Rétyre. Az augusztus is sok koncertlehetőséget tartogat a zenekarnak: fellépnek Szentesen, majd helyben, a komlósi evangélikus templomban, Szent István napja alkalmából. Szeptemberben pedig Galántára utaznak.

Körvonalazódik az új, ausztriai testvértelepüléssel a partneri kapcsolat, ami a zenekar számára is jelenthet majd fellépéseket, koncerteket Ausztriában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában