Szeged

2023.05.05. 14:19

Lonovics László képe is szerepel a Reök Palotában nyílt kiállításon

Tendenciák címmel nyílt kiállítás a napokban a szegedi Reök Palotában, a tárlaton Lonovics László békéscsabai képzőművész alkotása is szerepel.

Gyemendi Réka [email protected]

Lonovics László festőművész képei is láthatóak az Ívek, pályák, alkotások – Gnandt János, Lonovics László és Széri-Varga Géza című kiállítás keretein belül a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Fotó: Bencsik Ádám

Ahogy a művész ismertette, a Magyar Festők Társasága 1995-ben alakult és 340 tagja van. A most megnyílt kiállításra a tagok előzetesen pályázhattak úgy, hogy digitálisan két-két festményről kellett anyagot beküldeniük, ebből válogatott a zsűri. A kiállításon 115 tag egy-egy munkája látható.

Lonovics László elmondta, a magyar kortárs festészet szinte minden irányzata képviselteti magát a tárlaton, így vannak figuratív, látványelvű képek és nonfiguratív, absztrakt alkotások is. A képzőművésznek a Fény a horizonton II. című olajfestmét állították ki, amelyen megjelenik egy vízszintes vonal, egy függőleges folt és a fény – utóbbinak kitüntetett szerepe van az alkotó művészetében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában