Békés Megyei Könyvtár

2023.04.01. 18:50

Vidám csabai anekdotákat is felidéztek

Kötetlen beszélgetésekkel színesített teadélutánt tartottak szombaton délután a Békés Megyei Könyvtárban, Békéscsabán.

P. G.

Ugrai Gábor számos érdekességgel készült a teadélutánra

Fotó: Für Henrik

Juhász Zoltán, a bibliotéka igazgatója lapunknak elmondta, a tavaszi intézményi nyitás apropóján döntöttek munkatársaikkal közösen úgy, hogy teadélután keretében kedveskednek az olvasóknak, illetve az érdeklődőknek. 

Mint kiemelte, az eseményen azon kívül, hogy teát kínáltak a látogatóknak, meghívtak három jeles békéscsabai személyiséget, Ugrai Gábor történelemtanárt, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnökét, Soós Emőkét, a Napsugár Bábszínház művészét és Zuberecz Tibor vármegyei fővadászt.

– A délután keretében velük találkozhattak, velük beszélgethettek az érdeklődők – fogalmazott Juhász Zoltán. – Ugrai Gábor két előadással készült, egyrészt Dedinszky Gyula Vidám Csaba című anekdotagyűjteményéből idézett fel történeteket, illetve a Körösvidék című lap száz évvel ezelőtti cikkeiből elevenített fel érdekességeket, majd a helyismeretről beszélgetett a jelenlévőkkel. Soós Emőke elsősorban mesélt a látogatóknak, míg Zuberecz Tibor a könyvekről, az olvasmányairól beszélt a jelenlévőknek, és természetesen kérdésekre is lehetőség nyílt. A szervezők tudatosan azt szerették volna, hogy a kötetlen eszmecsere kiemelt teret kapjon a programban.

Emellett a délután folyamán nyílt meg Zsombori Árpád képzőművész „Isten műhelyében” című kiállítása a könyvtár földszintjén. A programok kiegészültek a könyvtár oktató termében életre hívott kézműves foglalkozással.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában