Magyar költészet napja

2023.04.11. 16:06

Versekkel hajtottak fejet Békéscsabán

Verseket szavaltak, megzenésített költeményeket énekeltek azon a megemlékezésen, amelyet kedden a magyar költészet napja apropóján tartott a Lencsési Közösségi Ház a József Attila Lencsési úti szobránál. A hagyományoknak megfelelően meg is koszorúzták Kligl Sándor 1985-ben felavatott alkotását.

L. B.

A hagyományoknak megfelelően most is megemlékeztek a magyar költészet napjára József Attila Lencsési úti szobránál

Fotó: Für Henrik

Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház igazgatója felhívta a figyelmet: mivel a Lencsésiként ismert lakótelep hivatalosan József Attila nevét viseli, immár tradíció, hogy a magyar költészet napja, a magyar irodalmárok, valamint az 1905. április 11-én született József Attila emlékére egy műsor keretében fejet hajtanak az emlékműnél, bevonva ebbe az intézmény berkein belül működő csoportokat és a látogatókat egyaránt.

A mostani rendezvényen is több vers, megzenésített költemény hangzott el a természetjáró kör, a nyugdíjasklub és Hevesi Imre közreműködésével. Olyan szerzemények közül válogattak, amelyek emlékeztettek József Attilára, a 200 éve született Petőfi Sándorra, a tavaszra, illetve amelyek ma is aktuálisak lehetnek, így elhangzott többek között József Attila: Juhász Gyulához, valamint Vörösmarty Mihály: Mi baj? című verse is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában