Békéscsaba

2023.04.01. 14:41

Szépen berzselték a tojásokat

Előkerültek a ragasztók, az ollók, a különféle díszítő elemek, és tojást ékesítettek, valamint dekorációkat, így asztaldíszeket és kopogtatókat készítettek a kisgyermekek és szüleik abban a családi játszóházban, amelyet szombaton rendeztek a Lencsési Közösségi Házban.

L. B.

A belépőként hozott tojásokat is ékesítették a gyermekek

Fotó: Für Henrik

 Takács Péter, az intézmény igazgatója elmondta, mindig nagy érdeklődés övezi a rendezvényt, és minden nagyobb ünnepkörhöz kapcsolódva – a farsangtól az adventig – tartanak családi játszóházakat. A szombati programot az tette lehetővé, hogy immár teljesen nyitva tart a közösségi ház.

A mostani foglalkozást is Ujj Éva vezette, aki elmondta, hogy megismerkedtek a fiatalok a berzseléssel és az írókával, ilyen technikákkal díszítették a belépőként hozott tojásokat a résztvevők. A berzselésről elmondta, hogy növényi részeket tesznek, szorítanak például harisnyával a tojás héjára, és így színezik a tojásokat, a hagyma a legáltalánosabban használt, festésre alkalmas növény. Az asztaldíszeket és a kopogtatókat faágakra és koszorúalapokra készítették. A foglalkozáson az apróságokra is gondoltak, akik nyuszis ujjbábokat alkothattak kartonpapírból.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában