Tavaszi fesztivál

2023.03.24. 13:49

Sokan jelentkeztek az orosházi könnyűzenei fúvósversenyre

Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola volt a házigazdája pénteken a tavaszi fesztivál programsorozat keretében a Békés vármegyei könnyűzenei fúvósveresenynek, amire több mint hatvanan jelentkeztek.

Cs. I:

A könnyűzenei fúvósversenyt nyolc éve indították útjára

Fotó: Für Henrik

A könnyűzenei fúvósversenyt nyolc éve indították útjára: azokra a fiatalokra gondoltak az ötletgazda orosháziak, akik hangszereikkel a könnyedebb műfajokban is szeretnék kipróbálni magukat. Nem annyira könnyű hangszerjátékot igényel ez a stílus, komoly zenei alapképzettség kell hozzá.

Az idei a negyedik alkalom. Sokan nagyon várták, ennek is köszönhetően sok is volt a szólista, és nyolc kamaracsoport jelentkezett. A vármegye szinte minden városából érkeztek versenyzők a művészetek házába. A zsűri elnöke dr. Szabó Norbert fuvolaművész, mesteroedagógus (Szeged) volt, tagjai: Vágó János, a Hódmezővásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és Benedekfi Zoltán hegedűművész (Szeged). A kamaracsoportokat és a szólistákat külön értékelték.

Dávid Zoltán orosházi polgármester köszöntője után elkezdődött egy tartalmas, zenei élményekkel fűszerezett nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában