Alföld Turista Egyesület

2023.03.15. 16:40

Petőfi-emléktúrát rendeztek Mezőberényben

Az Alföld Turista Egyesület ismét megrendezte a mezőberényi Petőfi-emléktúrát, amelynek résztvevői a Népek barátsága szobortól indultak szerdán reggel.

P. G.

A szervezet életében a szerdai volt a negyvenedik emléktúra

Fotó: Für Henrik

Az Orlai ház beszámolója szerint Földes Péter elnök elmondta, a szervezet életében a szerdai volt a negyvenedik emléktúra. Az idei program ugyanakkor a Petőfi 200 emlékév miatt rendkívülinek számított, ugyanis nem a megszokott útvonalon mennek ki a Körös-partra, hanem a városon keresztül útba ejtették a Madarász Lovastanyát, ahol csatlakoztak a huszárok menetéhez. 

A lovastanyán Siklósi István polgármester köszöntötte a megjelenteket. A látványos menet elől két huszárral indult, mögötte a postakocsi, rajta Petőfi szerepében Tóbiás László. Őket követték a Berény Táncegyüttes tagjai és az emléktúra résztvevői. 

Fotós: Für Henrik

A Petőfi-emlékoszlopnál Tóbiás László korabeli ruhában elszavalta a Nemzeti dalt. Körösi Mihály alpolgármester a hármas évfordulóról, Mezőberény 300, Petőfi 200 és települési értéktár 10-zel kapcsolatban osztotta meg gondolatait.  Bancsi Árpád István magyar-történelem szakos tanár a mezőberényiek Petőfihez való kötődéséről beszélt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában