Virtuális tér

2023.03.07. 15:45

Otthonról is mehetnek múzeumba a fiatalok Békéscsabán

A Munkácsy Mihály Múzeum – tavalyhoz hasonlóan – idén is kapcsolódik a március 13-ai DEMO 6 – Digitális Edukációs Múzeumi Órák – Reformkor és szabadságharc című virtuális országos múzeumpedagógiai eseményhez.

L. B.

Archív fotó: Bencsik Ádám

A kezdeményezés célja, hogy az általános és középiskolás diákok az online térben még több tudás birtokába jussanak, valamint a magyarországi és a határon túli magyar gyűjteménnyel rendelkező múzeumokat még több fiatal megismerje. A diákok egy játékos kvíz kitöltésével otthonról is elsajátíthatják a tananyagot – ismertették a múzeum közleményében. 

A Munkácsy Mihály Múzeum által készített oktatóanyag egy rendhagyó feladatsorral szeretné kiegészíteni az 1848/49-es eseményekkel kapcsolatos történelem tananyagot. 

Rendhagyó, hiszen a benne szereplő képanyag csaknem teljes egészében az intézmény saját gyűjteményéből származik, és olyan érdekességek is fellelhetőek benne, amelyek sehol máshol nem láthatóak, kizárólag a Munkácsy Mihály Múzeum helytörténeti kiállításában. Ilyen például az úgynevezett Máriás-kard, amelyet az aradi vértanúk egyike forgatott a szabadságharc idején, majd a világosi fegyverletétel után kettétörtek, így jelképezve a szabadságharc bukását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában