Padlásterápia

2023.03.31. 19:00

Megjelenik a színe és a fonáka is a csabai kiállításon

A Padlásterápia 13. kurzusának eredményeiből, az alkotó közösség tagjainak festményeiből nyílt kiállítás Színe és fonáka címmel pénteken a Lencsési lakótelepi fiókkönyvtárban.

L. B.

G. Pataki Mária és Juhász Zoltán a kiállításmegnyitón

Fotó: Für Henrik

Amíg a Lustyik István vezette Kemény Gitárklub zenével, addig Beraczkáné Veronika verssel működött közre a rendezvényen: rímekbe szedve mondta el, hogy a 13 misztikus szám, hol szerencsés, hol átok kíséri, és hogy a mostani kurzus kihívásokkal telve indult, de kesergés helyett ecsetet ragadtak. Hangsúlyozta: a lelkesedés ismét töretlen, újra együtt vannak, újabb alkotókkal bővült a csapat.

A Békés Megyei Könyvtár kinevezett igazgatója, Juhász Zoltán méltatta a Padlásterápiát megálmodó G. Pataki Máriát, akinek az elmúlt két és fél évtizedben tizenegy egyéni kiállítása nyílt. Az alkotó közösséget 2018-ban hozta létre, hogy a tapasztalatait megossza: egy padlásról indultak, hatan, de a csapat immár harminc lelket számlál. Az energiaválság miatt ideiglenesen átkerültek a Lencsési Közösségi Házba, de visszatértek a bibliotékába. Kiemelte: az alkotás gondolkodásra ösztönöz, sosem késő elkezdeni. A tárlat címe arra utal: a sikerhez vezető úton meg kell találni az egyensúlyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában