Elismerés

2023.03.14. 15:07

Magyarország Érdemes Művésze Szente Vajk

Az Orosházán született, békéscsabai kötődésű rendező, író, színművész rangos elismerést vehetett át a nemzeti ünnep alkalmából.

Beol.hu

Závogyán Magdolna és Csák János adta át Szente Vajknak a művészeti díjat

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket adott át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Pesti Vigadóban kedden – tudósított az MTI.
– Március 15-én az örök magyar alkotó és szervező erőt ünnepeljük – mondta a kulturális és innovációs miniszter. – Különleges nap ez a mai, térben és időben távoli, mégis szerves egységet alkotó és azonos gyökerekből táplálkozó eseményeket és teljesítményeket ünneplünk – hangsúlyozta Csák János.
A magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészeti értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült Szente Vajk  Jászai Mari-díjas rendező, író.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában