Békéscsaba

2023.03.14. 17:40

Kokárdákat készítettek és színeztek a megyei könyvtárban

Nemzeti színű kokárda készítésre várták az érdeklődőket kedden délután Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban.

V. E.

A Békés Megyei Könyvtár ismét kézműves foglalkozást szervezett

Fotó: Für Henrik

Kácsorné Győri Éva, az intézmény foglalkozásvezetője elmondta, a programon háromféle kokárdát lehetett készíteni, különböző nehézségi fokokban. Hozzátette, minden típusú kokárda alapja ugyanaz a szalag, csupán a technika más, a kézügyességtől függően. Elárulta, a két részből álló darabot a legnehezebb elkészíteni, mégis sokan választották azt. A foglalkozásvezető a kokárda készítésen túl színezőkkel készült kicsiknek és nagyoknak, amik kétféle huszárt vagy kokárdát ábrázoltak.

Kácsorné Győri Évától megtudtuk, a mindenki számára meghirdetett foglalkozást megelőzte egy délelőtti kokárdakészítő program, amelyen óvodások vettek részt. Nekik ugyanúgy készült színezőkkel is. Végül hangsúlyozta, a kézműves délután nem csupán az alkotásról szólt, hanem az 1848-as események felidézéséről, a családoknak pedig emellett a közös időtöltésről, és persze mindenkinek a találkozásról és a beszélgetésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában