Békés

2023.03.29. 20:48

Kádasné Öreg Julianna az idei Sursum Corda-díjas

Ebben az évben Kádasné Öreg Julianna, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója érdemelte ki a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) békési szervezete által alapított és a helyi önkormányzat által támogatott „Sursum Corda” (Emeljük fel szívünket) elnevezésű díjat. Az elismerést a helyi Szentháromság Plébánia közösségi termében tartott szerda délutáni ünnepségen adták át.

P. G.

Fotók: Für Henrik

Az eseményen Köteles Zoltán, a KÉSZ helyi elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, az elismeréssel minden évben olyan egészségügyi, vagy szociális, illetve humán területen dolgozó szakemberek munkájáért mondanak köszönetet, akik kiemelkedő tevékenységükkel több évtizede segítik a város lakosságát. Köteles Zoltán kiemelte, nagyon fontosnak tartják, hogy az elismeréssel kicsit a reflektorfénybe kerüljenek a közösséget szolgáló hivatások gyakorlói.  A köszöntőt követő ünnepi műsor több részben kapcsolódott a kitüntetetthez, kedvenc dalaiból, könyvéből is hangoztak el részletek. 

Az eseményen fellépett Zsombok Réka „Zséka” énekesnő, az irodalmi műsorban közreműködött Horváthné Kőrös Anikó és dr. Szuromi Pál.

A díjazottat dr. Pálmai Tamás méltatta. Mint elmondta, Kádasné Öreg Julianna tősgyökeres békési, a város egyik fontos intézményének vezetője immáron tizenkettedik éve, elhivatottsága pedig megkérdőjelezhetetlen.

– A másokon való segítés igénye a zsigereiben, a vérében van. Jogszabályokban jártas, azokat pragmatikusan alkalmazó ember, aki ezáltal nem problémákat kreál, hanem megoldja őket. Szavahihető, empatikus, emberséges, innovatív, becsületes, alázatos. Ismeri a rend fantasztikus erejét, ezért is tud másokon folyamatosan segíteni, és ezért is ér rá mindenre. Emberismerete szinte veleszületett – fogalmazott. 

A díjat Polgár Zoltán alpolgármester, a KÉSZ képviseletében pedig Köteles Zoltán, dr. Pálmai Tamás és Sándor-Kerestély Ferenc adta át.

Mint kifejtette, a szakember diplomaszerzése óta, huszonöt éve jelenlegi munkahelyén dolgozik, melyből huszonkét év aktív közéletiséget is jelent. Kezdetektől részt vesz a város életében. Szervez, megvalósít, menedzsel, mentorál. Napi munkája mellett már hét sikeres EU- s projektet menedzselt le. Civil életében a „Nők a rák ellen” program felett is védnökséget vállalt. Dr. Pálmai Tamás szólt az igazgató által bevezetett, országos szinten is figyelemre méltó újításokról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában