Az égig érő fa

2023.02.16. 19:33

Színre viszi Benedek Elek meséjét a Jókai színház

Benedek Elek: Az égig érő fa című meséjét viszi színpadra a békéscsabai Jókai Színház, az olvasópróbát csütörtökön tartották a Jókai Szalonban.

Gyemendi Réka [email protected]

A meseelőadást Herczeg Tamás Bánffy-díjas magyar kulturális menedzser, színházrendező rendezi

Fotó: Für Henrik

A meseelőadást Herczeg Tamás Bánffy-díjas magyar kulturális menedzser, színházrendező rendezi. A mesét Szente Éva dolgozza át, aki ismerve a társulatot, a színészekre alakítja a szerepeket, illetve a zenék kiválasztásában is nagy szerepet vállal.

 

Herczeg Tamás az olvasópróbán elmondta, pályafutását harminc évvel ezelőtt Békéscsabán kezdte, így nagy örömére szolgál, hogy újra itt lehet. Mint mondta, ideális, azonban feszes próbaidőszak előtt állnak. 

 

A díszlettel kapcsolatban elhangzott, a tervezés kezdeti szakaszától kezdve szempont volt, hogy mind a két színpadon (Békéscsabán és Szentesen is) elő tudják majd adni a darabot, és ugyan azt a világot létre tudják hozni mindkét helyen. A rendező elárulta, a színpad fő képe az égig érő fa lesz, melynek ágain különböző világokba juthatnak majd el a szereplők. A jelmezek tekintetében kiemelte, nem maszkos megoldásban gondolkodnak, ehelyett minden szereplőnek kiemelik, felnagyítják egy-egy attribútumát, a többi pedig a színészi játékon múlik majd.

A meseelőadás bemutatója március 13-án lesz.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában