Új évad

2023.02.07. 16:55

Szente Vajk elmondta, milyen premierekkel készülnek Kecskeméten

A békéscsabai származású Szente Vajk, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház főrendezője volt a Gong rádió Mai téma című műsorának hétfői vendége. A főrendező a teátrum újrainduló évadáról és az évad további premierjeiről beszélt a rádióban.

Beol.hu

Szente Vajk

Fotó: MW-archív

A januári zárva tartás után A miniszter félrelép című komédiával nyitott újra a Kecskeméti Nemzeti Színház pénteken. Szente Vajk elmondta, hogy olyan második évad tervet készítettek, amiben februártól áprilisig behozzák a januárban kiesett előadásokat, ami igen sok játéknapot jelent - írja a baon.hu.

Hamarosan elkezdődnek egy újabb produkció, a Macbeth munkálatai, melynek március 17-én lesz a premierje a Ruszt József Stúdiószínházban. Március végén a Luxemburg grófjának munkálatait kezdi a főrendező, melynek május 5-én lesz a bemutatója a Nagyszínházban, a próbák március végén kezdődnek. Az Elisabeth sikere utat tört a Kecskeméti Nemzeti Színház darabjainak, ezért a Margitszigeti Szabadtéri Színpad még látatlanban meghívta a produkciót.  

A főrendező elmondta, hogy a Kamaraszínház és a Stúdiószínpad márciusban nyitja meg kapuit, mindkét játékhelyen számos előadást tekinthet meg a közönség.

Szente Vajk kijelentette, hogy az egy hónapos bezárást még nagy hideg esetén sem követik újabbak, az inkább biztonsági lezárásnak tekintendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában