Padlásterápia

2023.02.17. 19:59

Száznál is több alkotás került a falra Békéscsabán

Élet címmel nyílt meg pénteken a Lencsési Közösségi Ház tanácskozó termében az a tárlat, amelyet a Padlásterápia festőklub tagjainak alkotásaiból állítottak össze.

L. B.

Élet címmel nyílt meg a festőklub legújabb tárlata

Fotó: Für Henrik

A kiállításon 24 művész száznál is több alkotása szerepel. Takács Péter, az intézmény igazgatója elmondta: a Lencsési Közösségi Ház 1991-es alapítása óta a mostani a 308. tárlat, és történelmi abban a tekintetben, hogy bár többször otthont adtak csoportos kiállításoknak, eddig egyszerre ennyien még soha nem állítottak ki.

A festőklubot G. Pataki Mária hívta életre, aki már gyermekként elkötelezte magát a rajzolás, a festészet iránt. Több településen voltak egyéni kiállításai – sőt a Lencsési Közösségi Házban is –, a Padlásterápia festőklubot pedig néhány évvel ezelőtt hívta életre, és eleinte valóban egy padláson működtek. Kezdetben hatan voltak, a létszám azonban mostanra harmincra duzzadt. Mint elhangzott: az alkotók egymástól is tanulnak; és nem a hibát keresik, hanem a szabadság, az élmény megélése, az újabb utak keresése a cél.

Arról, hogy miért lett Élet a kiállítás címe, G. Pataki Mária elmondta: az élet csodálatos, mint ahogy minden alkotás önmagában is az, de akkor, amikor egy tárlaton egyszerre több látható, még inkább. Kiemelte, hogy mindig nagy öröm együtt, közösen alkotni.

Takács Péter igazgató elmondta, hogy a Padlásterápia festőklub tagjai kezdetben tényleg egy padláson jöttek össze, majd a csapat a Lencsési fiókkönyvtárba került. Az energiamegtakarítást célzó intézkedések miatt azonban a fiókkönyvtár jelenleg nem látogatható, ezért a klubot – amely szerinte egy remek, összetartó közösség – befogadták a Lencsési Közösségi Házba, az intézményben heti rendszerességgel találkoznak a művészek.

KÉPALÁ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában