Békéscsaba

2023.02.06. 15:35

Hatalmas sikert aratott a bemutató a Napsugár Bábszínházban

Szombaton újra megkezdték a munkát a Békéscsabai Napsugár Bábszínház művészei: a Hétszínvirág bemutatója nagy sikert aratott.

N. Sz.

Hétszínvirág előadás

– Telt ház előtt játszott Czumbil Emőke, Czumbil Örs, Gyarmati Éva, valamint Soós Emőke; sokan be sem jutottak az előadásra – árulta el Varga Anna marketing menedzser, hozzátéve, már látják, a szünet után teljes erőbedobással folytathatják az évadot.

– A Hétszínvirág hét évvel ezelőtt, amikor először látta a közönség, szintén sikert aratott. A felújított változat Kovács Petra rendezésében lett letisztult, mégis látványos. Lényegre törő, tanulságos történet, mely gyerekeket, felnőtteket is magával ragad − részletezte Varga Anna. Hozzáfűzte, főszereplője egy kislány, Annuska, aki  egy idős asszonytól kap egy különleges virágot, melynek szirmai egy-egy kívánságot teljesítenek. Annuska kezdetben helyre hozatja édesanyja összetört vázáját, rendet rakat a szobában, sok-sok kívánságot elhasznál, miközben rengeteget megtanul magáról és az életről. Eljut az Északi sarkra, majd újabb kívánsága révén hazakeveredik és összetalálkozik egy kisfiúval, akinek egyik lába beteg, mankóval jár, így nem tudnak együtt futkározni. Annuska ekkor érti meg, hogy utolsó kívánsága − kis barátja meggyógyítása – a legjelentősebb, a legigazabb.

− A Hétszínvirágot csak bérletben játsszuk tovább, de a nagy sikerre való tekintettel tervben van, hogy később esetleg újra műsorra tűzzük. Hétvégente babaszínházi előadásokkal várjuk a családokat, március 25-én pedig jön a Kikinda és Borbolya boszorkányos mese bemutatója; most kezdik próbálni a színészek. Készülnek  a bábok és a díszletek, s lassan a költözködésbe is belefogunk − tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában