Babits Mihály

2023.02.28. 13:45

Felolvasómaratont tartottak a Békés Megyei Könyvtárban

A Békés Megyei Könyvtár is csatlakozott a XV. Nemzetközi Felolvasómaratonhoz, amit a csíkszeredai Kájoni János bibliotéka 2009 óta szervez.

N. Sz.

Juhász Zoltán, Rakonczás Szilvia, Kovács Attila és Lukoviczki Anna a könyvtár munkatársai olvastak fel elsőként a maratonon

Fotó: Für Henrik

Rakonczás Szilvia igazgató ismertette, a kedd délelőtti program célja az volt, hogy minél több magyar nyelvű résztvevő olvasson fel könyvtári szobában, osztályteremben, illetve online, bárhonnan. Nem a művészi előadásmódra esett a hangsúly, hanem az együtt töltött, minőségi időre, a könyvekre, az ismert és kevésbé ismert írások forgatására. 

– Tavaly Nemes-Nagy Ágnes, előtte Pilinszki János, most Babits Mihály műveinek adtunk hangot. Emlékeztünk a költő, író születésének 140. évfordulójára; irodalomtörténeti, prózai, verses alkotások és fordítások is terítékre kerültek – részletezte Rakonczás Szilvia, aki Babits önéletrajzi impurumából olvasott fel egy részletet. Hozzátette, már a múlt héten 25 ezer résztvevőt regisztráltak a programra. Magyarországon körülbelül ezren olvastak fel, ugyanebben az időben Szlovákiából, Angliából, Svédországból, az Egyesült Államokból, Kanadából is sokan felelevenítették a magyar költészet nagyjának szerzeményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában