Olvasókör

2023.02.18. 15:38

A betűkedvelő könyvmolyok ismét találkoztak Kovácsházán

Ismét találkoztak a Csodaország olvasókör tagjai a Mezőkovácsházi Városi Könyvtárban. Köszönthettek maguk között egy új betűkedvelő könyvmolyt is.

Cs. I.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Megismerték az olvasási szokásait, a könyvekkel kapcsolatos emlékeit. Ezután szó volt a hagyományos papíralapú könyvek és az e-bookok közötti különbségekről, az e-forma előnyeiről, hátrányairól. Kiderült, az olvasókör tagjainak többsége inkább a kézzelfogható műveket részesíti előnyben, hiszen így érzik az illatukat, látják és simítják a borítójukat, mintegy érezve magát a könyvet, míg az e-könyv egy megfoghatatlan, személytelen tárgy, ami bár olvasható, mégsem érezhető úgy, mint egy igazi ízig-vérig könyv. Vannak azonban, akik már így is, úgy is olvasnak.

A kör tagjai megemlékezve a 198 éve született Jókai Mórról és a 89 éve elhunyt Móra Ferencről, felelevenítették az írók életútjait. Az olvasókör legközelebb március 10-én találkoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában