Békési Polgári Esték

2023.01.18. 20:53

Összhang: Kékkovács Mara és Somlai Valéria varázsolt Békésen

Összhang címmel adott különleges zenés kulturális műsort Kékkovács Mara, a Budapesti Operettszínház színművésze és Somlai Valéria zongoraművész szerdán délután Békésen, a római katolikus plébánia közösségi termében.

P. G.

Somlai Valériát és Kékkovács Marát hallhatták a békésiek

Fotó: Für Henrik

A Békési Polgári Esték keretében, nagy érdeklődés mellett megtartott eseményen Köteles Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) békési elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, amikor az est címe, az Összhang járt a fejében, olyan gondolatok, szavak jutottak az eszébe, mint az egyetértés, az együttgondolkodás, illetve a latin consonans, együttcsengés kifejezés.

– Mi mindenre lehetünk képesek, ha együttes szívvel teszünk valamit – tette hozzá a KÉSZ békési elnöke, majd ennek kapcsán kiemelte a kisebb és a nagyobb közösségek szerepét.

Hangsúlyozta, szerdán különleges harmóniában szólalt meg a zongora és a legcsodálatosabb hangszer, az emberi hang.

Az est két vendégének bemutatása kapcsán elmondta, Somlai Valéria zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett zongoraművész-tanár szakon, Jandó Jenő és Zempléni Kornél növendékeként. Ideje jó részét természetesen a zene teszi ki, jelent meg lemeze és szóló- és zenekari koncertekkel is járja a világot, egyebek mellett Japánban és Nyugat-Európában is nagy sikerrel lépett már fel.

 

Kékkovács Mara Békés szülötte. A Nemzeti Színiakadémia elvégzése után a Színház-és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán végzett 2001-ben. Ekkor szerződött a Budapesti Operettszínházba, ahol operett és musical szerepekben is látható.

 

Az első 10 évben elsősorban operett szubrett szerepekben játszott a színházban és a világ számos pontján, többek között Londonban, Tokióban, Los-Angelesben, Amsterdamban. Ezekben az években játszotta el három különböző rendezésben a West side story Maria-ját, valamint a Mozart! című musicalben Nannerl, a Menyasszonytánc című klezmer musicalben Rózsi szerepét. 

A nagy sikerű A Szépség és a Szörnyeteg Disney musical bemutatóján, 2005-ben Belle szerepében mutatkozott be, majd a német turné sorozatban is Belle szerepét alakította 5 éven át, 2009-től 2014-ig. Az elmúlt időszakban drámai szerepekben látható az Operettszínházban. Tanított a Pesti Broadway Stúdióban, Szendi Szilvivel osztályfőnökként és színész mesterség tanárként segítik a jelenlegi 1. és 3. évfolyam munkáját. Ezen kívül gyermekcsoportot vezet Sziporka színkör néven és rendszeresen képezi magát a mese- és drámapedagógia területén. 

 

Kékkovács Mara elmondta, dédnagypapája révén Somlai Valériának is van békési kötődése, és ő is gyerekeskedett a településen.

 

Az összetett kulturális műsor számos érdekességet vonultatott fel, a teljesség igénye nélkül Petőfi Sándor, Arany János, Kosztolányi Dezső, Tóth Árpád versei, Kodály Zoltán és Bartók Béla gyűjtései és művei, Liszt Ferenc és Gershwin alkotásai, valamint a Macskák című musical népszerű betétdala is felcsendült a szép számú közönség előtt. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában