A Szakkör

2023.01.24. 12:08

Kézműveskednek a kunágotai hölgyek

Néhány hónap alatt, online képzésen sajátították el a tudásukat.

Cs. I.

Morvainé Gál Mária és Szlávik Mihályné is megtekintette a kiállítást

Forrás: A szerző felvétele

A Nemzeti Művelődési Intézet szakmai koordinációjával „A Szakkör” néven országszerte kreatív csoportok jöttek létre. A kunágotai könyvtárban két szakkör, a csipkeverő és a makramékészítő működik. Nagy Ágnes könyvtárvezető, és azok az asszonyok, akik ebbe bekapcsolódtak, megmutatták a magyar kultúra napja alkalmából, hogy néhány hónap alatt, online képzés keretében mi mindent sikerült elsajátítaniuk, és ezt a tudást miként tudták ehhez az ünnepkörhöz, a Himnusz 200 felhíváshoz kapcsolni.

Gyöngyösi Károly mutatta a legújabb festményét
Forrás: A szerző felvétele

Tóth Károlyné és Tóthné Kiss Szilvia szakkörvezetők a csipkeverésben adtak útmutatásokat, míg Mengyán Anikó a makramézásban. Az asszonyok kiállítottak fali- és asztali díszeket, gyöngyözős makramét. A 24 foglalkozást követően készültek pókos csipke és vászonveréses szívminták is.

Csatlakozott hozzájuk Gyöngyösi Károly, ő a festményeivel vált ismertté a településen és Kunágota határain túl is. Megfestette Kölcsey Ferenc portréját. A kis tárlat a művelődési ház előterében néhány helyi értékkel kiegészítve egy hónapon át látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában