Battonya

2023.01.30. 08:48

Játékos formában dolgoztak fel verseket, történeteket a román óvodában

A román költő, Mihai Eminescu születésnapját és a román kultúra napját ünnepelték a battonyai román óvodában a közelmúltban.

Cs. I.

Az óvodások is megemlékeztek a román kultúra napjáról

Forrás: Facebook

Birescu Mihaela óvónő és a Dínó csoport rendhagyó módon ünnepelt ezen a napon. Három gyermek Mihai Eminescu, Ion Creangă és I. L. Caragiale bőrébe bújva mutatkozott be társaiknak, és adott elő a három szerző műveiből egy kis összeállítást. A művekhez kapcsolódóan illusztrációkat készítettek, papírhattyút hajtogattak, előadtak kisebb részleteket egy-egy kedvelt alkotásból. 

A tevékenység célja nem más, mint az irodalom megszerettetése azáltal, hogy játékos, élvezetes formában dolgoztak fel verseket és történeteket. Fejlődött a gyerekek román nyelvi kompetenciája, érzelmi és szociális intelligenciája és erősödött identitástudatuk. 

A Bambi csoportban Olteanu-Sturza Adelina óvónővel is beszéltek arról, hogy mit jelent a kultúra, mi minden tartozik bele, megemlékeztek az egyik legszebb költőbarátságról, ami Mihai Eminescu és Ion Creangă között szövődött. Az óvónő előadásában meghallgatták Ion Creangă A három kecskegida című meséjét. A hattyú című Eminescu-vershez kapcsolódóan tenyérlenyomatból hattyút készítettek a gyerekek, majd egy labirintusból kellett a tóhoz vezetni a madarat. Itt is előkerült a puzzle játék, ami igen kedvelt a gyerekek körében, Eminescu-portrét kellett kirakniuk.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában