Naplopó

2023.01.10. 16:51

Japán musicallel készül a Jókai színház

A Naplopó című zöld musical olvasópróbáját tartották kedden Békéscsabán, a Jókai színházban. Az eredetileg japán darabot a Jászai Mari-díjas Pinczés István rendezi, a fő szerepet Bartus Botond kapta, és fellépnek az előadásban a Viharsarok Táncszínház művészei is.

L. B.

Seregi Zoltán és Pinczés István

Fotó: Bencsik Ádám

A sztori szerint a lusta falusi fiú, Naplopó Szanszuke nem hajlandó dolgozni, ésszel szeretne pénzt keresni. Csalafinta trükkökkel túljár mindenkinek az eszén, már majdnem rajtaveszt, de végül elnyeri a falu leggazdagabb lányának a kezét.

Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója elmondta, izgalmas produkcióra és megoldásokra számíthatnak a nézők. Pinczés István rendező hozzátette, a különleges világú, stílusú és üzenetű darab egy 15-16. századi japán mesére épül. A naplopó két jelentésére is felhívta a figyelmet: az egyik a lusta, a másik pedig az, aki lopja és a maga hasznára fordítja a napfényt. Azaz az előadás a fiatalok környezettudatosságra nevelését is célul tűzte ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában