Békéscsaba

2023.01.21. 18:11

Humoros művek is elhangzottak a jaminai vidám programon

Teljesen megtelt szombaton a Jaminai Közösségi Ház arra a vidámsággal teli programra, amelyen Örkény, Heltai, Karinthy és Nagy Lajos humoros művei szerepeltek a palettán Nagy Erika és Tomanek Gábor, a Jókai színház művészeinek előadásában.

L. B.

Tomanek Gábor, Nagy Erika és Tábor Lajos az előadáson /Fotó: F. H./

Ezek között a szerzőkről és a művekről Tábor Lajos beszélt. A pedagógus elmondta: közös az alkotókban, hogy valamennyien kávéházi emberek voltak, a kávéház pedig együtt járt a játékossággal.

Tábor Lajos a magyar kultúra napja apropóján megemlékezett a Himnuszt szerző Kölcsey Ferencről is. A költő, aki tudós és politikus is volt, Nemzeti hagyományok című értekezésében felvetette, hogy eredeti művek alkotására vagy fordításokra van-e szükség; és bár ő is fordított, az eredetiség mellett tette le voksát. Tábor Lajos szerint a multikultúra térhódítása veszélyt jelenthet a magyar kultúrára.

Pető Ibolya, a Jaminai Közösségi Ház vezetője elmondta, hogy a programot az intézmény a Stark Adolf Kertbarát Körrel közösen hívta életre, és azon közel hetvenen vettek részt. A ház csütörtökön, pénteken és szombaton 10 és 18 óra között tart nyitva, számos közösségnek ad otthont, miközben rendezvényeket ugyancsak szerveznek, februárban és márciusban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában