A bezárás ellenére próbálnak, játszanak

2022.11.19. 13:54

Mindenki megkapja a színdarabját Békéscsabán

Mint arról már hírt adtunk, a fenntartó, a békéscsabai közgyűlés döntése értelmében energiatakarékossági okokból december 31-étől március 31-éig a Jókai színház épületében nem tarthatók előadások.

Ny. L:

Seregi Zoltán

Fotó: Für Henrik - archív

Seregi Zoltán igazgató érdeklődésünkre szombaton elmondta, a bezárás ellenére januárban, februárban és márciusban is teljes lendülettel dolgoznak.

– Az Ibsen-házban két, fűtött teremben próbálhatunk – hangsúlyozta a direktor. – Gogol: A revizor, a Lady Oscar és a Hétalvó című japán mesedarab próbáit tartjuk meg az év elején. Mivel a szentesi Tóth József Színház és Vigadó nem zár be, így február közepéig mindegyik darab 3–3 előadását bemutathatjuk ott.

Seregi Zoltán kitért arra, február közepétől próbálják a Fellini: Országúton című filmje alapján készült színdarabot és az Égig érő fa című népmese színházi feldolgozását. Az április elsejei nyitás után mind az öt előadást láthatják a Békéscsabai Jókai Színházban a nézők. A bérletesek sem maradnak le se semmiről, mindenkit informálnak az új időpontokról.

– A Covid idején is hasonló cipőben jártunk, és akkor is megoldottuk, hogy a nyitás után senki ne maradjon le egyik darabról sem – emelte ki az igazgató. – Nem jó érzés kimondani, de tény, hogy van már gyakorlatunk az ilyen helyzet kezelésében.

Seregi Zoltán szólt arról, az eddigiektől eltérően karácsony előtt és a két ünnep között is játszanak bérleten kívül népszerű darabokat, a Drakulát, az Anconai szerelmeseket és a Furcsa pár női változatát. Mindezekről a színház elérhetőségein nyújtanak pontos információkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában