Döntés

2022.11.08. 12:50

Csak rövid időre zár be a békéscsabai bábszínház

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház az önkormányzat döntése érdekében december 20. és január 31. között nem fogadhat nézőket.

N. Sz.

 Varga Anna marketing menedzser elmondta, az önkormányzat maximálisan figyelembe vette speciális helyzetüket – a gyerekek lelki igényeit, a fűtési rendszer előnyeit, valamint a tanév rendjéhez való kötöttséget – így lehetőségük van arra, hogy végig vigyék az évadot.  

– Mondhatjuk, hogy viszonylag kedvező a helyzetünk, hiszen a lehető legrövidebb időre kell csak bezárnunk. Szerencsére az épületrész emeletén, ahol jelenleg vagyunk, hőszivattyús fűtési rendszer működik, ami költséghatékonyabb, emellett ahol csak tudunk, takarékoskodunk. December 20-áig valamennyi előadásunkat megtartjuk, a januáriakat pedig február elseje utánra szerveztük át. 

– Ekkortól kizárólag a második emeleti próbateremben játszanak a színészek, mert az a helyiség kisebb energiaigényű – részletezte Varga Anna. Hozzátette, a szezon második felében a bábok már a Munkácsy Negyed megújult Ursziny-Beliczey kúriájában kelnek életre. Ha minden kivitelezési munka a tervek szerint alakul, akkor áprilisban költözködnek, s az évad végén már az új helyszínen szórakoztathatják a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában