Kovácsházi Kézműves Kör

2022.09.05. 20:00

Népi kismesterségekkel ismerkedtek a mezőkovácsházi alkotótáborban

Nemezeltek, papírt fontak, horgoltak a lányok és az asszonyok a Kalocsa Róza Művelődési Központban megrendezett kézműves alkotótáborban.

Cs. I.

Fotó: Csete Ilona

Milyen sokan vannak! – ezt állapítottuk meg mindhárom napon. A hét végére ugyanis a Kovácsházi Kézműves Kör alkotótábort hirdetett. A nyári forróság helyett most rendezték meg, ahol a népi kismesterségekkel foglalkoztak. Az önkormányzattól is kaptak segítséget, hogy beszerezzék alapanyagaikat. Ottjártunkkor az ügyes kezű lányok és asszonyok éppen nemezeltek, odébb, egy másik asztalnál gyöngyöztek: szemüvegeik, nagyítóik mögött a gyöngyfűzők alkották csodáikat a Kalocsa Róza Művelődési Központban. A tanulás, a nagy beszélgetések időszaka volt ez a három nap.

A papírfonás, a hímzés és a horgolás mellett (már készítették a híres, óriás horgolt karácsonyfájuk kicsinyített másait is) a hagyományőrzés jegyében sütöttek, főztek is a táborozók. A tábor vezetője, Jankó Erzsébet elmondta, az utolsó napon a gulyásleves mellé hájas kiflit sütöttek.

Az asszonyok összeszokott csapat benyomását keltették. A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában