Horrorrockopera

2022.09.13. 12:58

Megelevenedik Drakula a Jókai színház színpadán

Megtartották a Drakula-fantázia című horrorrockopera sajtónyilvános főpróbáját a Jókai színház nagyszínpadán kedden délelőtt.

N. Sz.

Seregi Zoltán direktor, aki a darab rendezője is, elmondta, májusban próbáltak két hetet, majd nyáron elkészültek a díszletek, és augusztus 20. után már ezek között tudtak készülni az ősbemutatóra. Hozzátette, a vámpír lesz a központi figura, de a mű ennél többről szól. A szerelemtől elmúlik Drakula vámpírsága, amire viszont szüksége lenne más erőkkel szemben. 

SZÛCS István; ZALÁN Tibor; BELLA István; SEREGI Zoltán; KOCSIS Dénes
Fotók: Rosta Tibor/MTI

A gróf karakterét két vendégszínész formálja meg: Kocsis Dénes az Operettszínház, és Török-Ujhelyi Tamás az egri Gárdonyi színház művésze. Kocsis Dénes elmondta, Drakula alakja számos filmrendezőt, írót megihletett már, a mitikus lény sztorijának izgalma számára is vonzó, emellett különleges az a lelki folyamat, utazás, amin Drakula keresztülmegy. 

SZÛCS István; ZALÁN Tibor; BELLA István; SEREGI Zoltán; KOCSIS Dénes
 

Betoppan az életébe egy nő, akibe szerelmes lesz, aki miatt megpróbálja feladni eddigi életét. A nézők a romantikus szál mellett horrorisztikus részeket is láthatnak az ősbemutatón. Elhangzott, a Szűts István-Bella István-Seregi Zoltán-Zalán Tibor szerzőnégyes által jegyzett előadást szeptember 16-án mutatják be a nagyérdeműnek. 

SZÛCS István; ZALÁN Tibor; BELLA István; SEREGI Zoltán; KOCSIS Dénes
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában