Elismerések

2022.09.30. 15:40

Kiosztották a Gyulai Várszínház nívódíjait

A Gyulai Várszínház Művészeti és Társadalmi Tanácsadó Testülete augusztus 19-i évadértékelő ülésén javaslatokat tett a nyári bemutatókhoz kapcsolódó nívódíjainak odaítélésére. A gyulai képviselő-testület csütörtöki ülésén a javaslatokat jóváhagyta.

Dér András, Imre Éva, Márkó Eszter

A gyulai önkormányzat és a Gyulai Várszínház által alapított Sík Ferenc-díjat Dér András rendező kapta a Mindenkinek mindene – Apor Vilmos című darab megírásáért és a színházi és filmes eszközöket eredeti módon ötvöző, kiemelkedő színvonalú megrendezéséért. A gyulai önkormányzat által alapított Havasi István-díj Márkó Eszter rendezőé a Tündöklő Jeromos című darab Tamási Áron szellemiségéhez hű, korszerű és kiemelkedő színvonalú megrendezésért.

A Gyulai Várszínház által alapított Őze Lajos-díjban Imre Éva színművésznő részesült az Ifjú barbárok című előadásban nyújtott kiemelkedő színművészi teljesítményéért, Bartók Béla alakjának, személyiségének eredetien összetett megformálásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában