József Dezső Alkotótábor Egyesület

2022.09.02. 20:34

Hatvanhat festményt állítottak ki a gyulai alkotók a Tájvízházban

Fények, árnyékok, impressziók címmel nyílt kiállítás a József Dezső Alkotótábor Egyesület tagjainak alkotásaiból Gyulán, a Tájvízházban, csütörtökön délután. A tárlaton az egyesület tizenhét tagjának hatvanhat festményét tekinthetik meg az érdeklődők.

P. G.

Fotó: Für Henrik

A kiállítást Holecz Magdolna, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) gazdasági igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, a József Dezső Alkotótábor Egyesület jövőre ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját. Mint kiemelte, az alkotótábor szinte minden tagja bemutatkozik a tárlaton, ami jelzi azt, hogy tevékeny éveket tudhatnak maguk mögött. 

– Az emberek életük minden szakaszában vágynak a szépre, a megnyugtatóra, a különlegesre. Az egyesület tagjai az alkotás során rengeteg pozitív élményt élnek át, azonban ők nem elégszenek meg ennyivel, gondolnak ránk, fáradságot nem kímélve összeállítanak egy tárlatot, kellemes órákat szerezve, kellemes órákat teremtve ezzel sokunk számára – fogalmazott a gazdasági igazgatóhelyettes.

Fotós: Für Henrik

A kiállításon Arató Ilona, Borbély Mária, Hortobágyiné Benkő Jolán, Kondorosiné Ökrös Julianna, Marosán Róza, Nótáros Mihályné, Ócsai László, Orestyákné Buka Mária, Papp Mária, Pekár Edit, Dr. Stein Tamásné, Sütő Jánosné, Szabó Anna, Szabó Csilla, Szabó József, Török Erzsébet, Ungváriné Spiegel Julianna alkotásait nézhetik meg a Tájvízház időszaki kiállítási termében és az emeleti kiállító részen. 

Fotós: Für Henrik

A megnyitón a Szívhangoló együttes zenélt, míg Puskás Zsófia verset mondott. A kiállítás szeptember 30-ig látható a múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában