Vitéz lélek

2022.08.13. 09:49

Mikházán lép fel a csabai társulat

Mesebeli környezetben, a mikházi Széllyes Sándor Csűrszínházban mutatja be augusztus 17-én a Békéscsabai Jókai Színház Tamási Áron: Vitéz lélek című színpadi drámáját – adta hírül a teátrum.

V. N.

Fotó: A-TEAM/Nyari A.

Mint írták, a székely népi játékot a Tamási Áron-emlékévhez kapcsolódva újította fel a teátrum, ezzel is tisztelegve a 125 éve született nagy író munkássága előtt. 

Az előadás – Farkaslaka után – a Jókai színház erdélyi előadás-sorozatának második állomása, amely a Csűrszínház színpadán még igazabbá varázsolja Balla Péter igazságkeresését, a hit és a hűség drámáját. 

Az erdélyi, Kossuth-díjjal jutalmazott Tamási Áron szép szavai, Kiss József rendezése olyan történetet mesélnek el, olyan értékeket helyeznek előtérbe, amelyek mára a történelem lapjaira kerültek, ám a XXI. század emberét is inspirálni tudják. A „Vitéz lélek” főbb szerepeiben Czitor Attilát, Katkó Ferencet, Tomanek Gábort, Földesi Ágnes Villőt, Tege Antalt és Kovács Editet láthatják a Csűrszínház nézői.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában