Madzagfalvi Napok

2022.08.11. 19:55

Hazai pályán: Csordás Ákos végre újra fellép Békésen

Visszatér Békésre, és a jövő heti Madzagfalvi Napokon ismét hazai közönség előtt énekel majd Csordás Ákos. A békési kötődésű, Budapesten élő énekes már nagyon készül a fellépésre, különleges műsort állít össze a koncertjére.

Papp Gábor, [email protected]

Nyolc évvel ezelőtt, 2014-ben léptem fel legutóbb a Madzagfalvi Napokon. Azóta nagyon sok minden történt, de amikor megkaptam a felkérést, hogy augusztus 20-án ismét otthon énekeljek, rögtön elkapott egy egészséges izgalom – nyilatkozta hírportálunknak Csordás Ákos. – Nagyon készülök, hiszen egy olyan koncert következik, amikor a hazai közönségek előtt állhatok színpadra, ami mégis más, egészen különleges élmény. Külön megtisztelő számomra, hogy augusztus 20-án, szombaton 19 órától Rúzsa Magdi, Magyarország egyik legkiválóbb énekesnője előtt, amolyan „előzenekaraként” léphetek fel.  

Ákos elmondta, nagyon várja a jövő szombat estét, több új feldolgozással is készül, klasszikus és rock slágereket, napjaink dalait egyaránt hallhatja majd a közönség.

Az előadó egyébként hét éve a Komáromi Lovasszínháznak is tagja, énekes-színészként is kamatoztatja a tehetségét. Májustól egészen szeptember végéig pedig rengeteg fellépése van.

– Már közel tíz év telt el az X-faktor óta, amelynek akkori évadában negyedik lettem. Pozitívumnak tartom, hogy azóta is folyamatosan hívnak különböző programokra és rendezvényekre, nagyon sok helyen már visszatérő vendégnek számítok, egyre szélesebb körben ismernek – mondta el kérdésünkre. – Magánrendezvények témanapjaira, városi eseményekre, falunapokra, nemzeti rendezvényekre egyaránt kapok felkéréséket. 

Csordás Ákos ismét Békésen lép fel
Forrás: Gazsó János

Mint megtudtuk, ez utóbbi különösen megélénkült, amióta Ákos tagja a Komáromi Lovasszínháznak. A dunántúli régióban nagyon sok olyan fellépése van, ahol lovon énekelnek, az énekes állandó szereplője például a székesfehérvári szüreti mulatság zenés műsorának.

Emellett Csordás Ákos egyre több felkérést kap a határon túlról is, különösen a Felvidékről. A téli időszakban pedig főként karácsonyi eseményeken, csapatépítő programon énekel, és ilyenkor a kicsit jazzes-bluesos énjét is jobban a középpontba állítja.

Kérdésünkre elárulta, hogy továbbra is elsősorban feldolgozásokat ad elő.

– Hogy éppen milyen dalokat veszek elő, nagyon hangulatfüggő. Nagyon szeretem a Tankcsapdát, van olyan, hogy az együttes egy-egy szerzeményét gitározom el, majd egy rock klasszikussal folytatom – tette hozzá. – Egy-egy dalt rengetegféleképpen elő lehet adni, amelyek így kicsit, egy más alappal újjá is születnek. Nagyon sok minden függ attól is, hogy egy-egy bulizós helyre, vagy olyan fellépésre megyek, ahol a finomabb jazzes hangzás jobban illik a hangulathoz.

Ákos egyébként főállásban továbbra is Budapesten, a Józsefvárosi Önkormányzatnál dolgozik szolgálatirányítóként. Emellett egy vállalkozásnál is tevékenykedik, ami többek között tűzjelzőket telepít. Mindkét helyen elfogadták, hogy Ákos a szabadsága terhére eljár fellépni, olyan kollégája is akadt, aki elment, hogy meghallgassa a műsorát.

– Persze zrikákat időről időre kapok, néha kicsit „szívják a vérem” a kollégáim de azt hiszem, ez belefér – tette hozzá.

Különleges lesz az augusztus 20-i hétvége újra Békésen

Kérdésünkre elmondta, elég ritkán, általában havi egy alkalommal tud hazajönni Békésre, legtöbbször a látogatásokat összeköti a megyei fellépésekkel. Legutóbb például Mezőgyánban és Kondoroson énekelt a közönségnek, majd egy rövid időre hazaszaladt, meglátogatta édesanyjáékat és nagyszüleit.

– Az elmúlt egy évben viszont két-három napot talán nem is volt lehetőségem itthon tölteni, az augusztus 20-i hétvége talán ebből a szempontból is speciális lesz – fogalmazott. – Már korán reggel otthon leszek Békésen, a következő órákban pedig végigjárom a családomat. Örülök, hogy egy kicsit többet beszélgethetünk majd. Délután pedig elkezdek a fellépésre koncentrálni, próbálok valami különleges, nagyobb volumenű dolgot összehozni a hazai közönségnek. Valószínűleg a stressz a koncert végén jön majd ki, de szerencsére utána találkozhatok majd a családdal, a barátokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában