Ifjúsági regény

2022.08.18. 19:40

Diákéletről írt könyvet a szeghalmi származású Remeczki Imre

Karó, Nyíl, Én és a többiek... címmel írta meg első ifjúsági regényét a szeghalmi származású Remeczki Imre történész és történelemtanár.

V. E.

Fotó: Für Henrik

Az idén megjelent kötetet az író csütörtökön mutatta be a csabai közönségnek a Békés Megyei Könyvtárban, ahol Kovács Attila könyvtárossal beszélgetett a mű történetéről, előzményeiről és az írásról.

Remeczki Imre kérdésünkre elmondta, ifjúsági regényében egy alföldi általános iskola diákjai indulnak el a Bükk hegységbe túrázni, az ő élményeiket foglalja össze a történet. 

Lesz folytatása is, a második részt már írja, és tervei szerint karácsony környékén jelenik meg. Visszatérve a most bemutatott könyvre kifejtette, az alapvetően egy olyan hangulatot ad az olvasónak, ami az iskolák zsengő-bongó ifjúságának problémáival, az ottani gyerekek érzelmeivel, illetve a tanárok szerepével foglalkozik. 

Fotós: Für Henrik

Hozzátette, a történet fikció, éppen ezért nem is fedezhető fel benne például az, hogy melyik településről indul, csupán a környéket írja le. Alföldi lévén egyértelmű volt számára, hogy innen indul a sztori, már csak azért is, mert számára mindig nagy élmény volt gyermekkorában, amikor utazás közben látott legalább egy kisebb "buckát".

Az író elárulta, ma már a hegyekben, Sárospatakon él, a helyi Árpád Vezér gimnáziumban dolgozik, így az iskolával való kapcsolat is adott volt számára az írásnál. 

Fotós: Für Henrik

Kifejtette, a regény kortalan, nem csupán az általános vagy középiskolások forgatják, hanem a felnőtt korosztálytól is kapott már róla pozitív visszajelzéseket, miszerint felelevenítette számukra a gyermekkorukat, ezért nagy élmény volt olvasniuk.

Végül elmondta, a Karó, Nyíl, Én és a többiek... megírásánál az elmúlt negyven évben túrázások alatt megszerzett élményeiből táplálkozott, melyek a történet esszenciái. 

Annak ellenére, hogy fikció, persze vannak benne vele vagy épp másokkal megtörtént elemek, amiket mondhatni összegyúrt. A pár nap alatt játszódó sztori mozgalmas, az olvasók szerint nincsenek benne unalmas történetek, ami a szerző célja is volt az írásnál azért, hogy az ifjúság is könnyen "fogyaszthassa".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában