Tehetségek

2022.08.17. 13:26

Az Egyesült Államokban táboroztak a csabai ifjú harsonások

Kimagasló szakmai elismerésben részesült a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti iskola harsona tanszakának két növendéke Dobi István és Trescsik Áron, valamint egykori növendéke, Nagy Kristóf. A három csabai kötődési ifjú harsonás ugyanis részt vett egy előzetes online válogatás alapján az Egyesült Államokban, a Luzerne Music Center nyári zenei táborában.

V. E.

A táborba a világ minden pontjáról érkeztek a szigorú felvételi kritériumoknak megfelelő zenész növendékek. Az intenzív tehetséggondozó program keretében naponta főtárgy, kamarazenei és szimfonikus zenekari foglalkozáson vettek részt egy hónapon keresztül. Részt vettek még a Blair Bollinger a Philadelphia Orchestra basszusharsona-művészének és a Juilliard School harsona tanárának mesterkurzusán is. 

 

Szabadidejükben pedig vadvízi evezéssel, sziklamászással, különböző kreatív foglalkozásokkal tették még emlékezetesebbé a mögöttük álló egy hónapot. A koordinációért dr. Szokody Anikó volt felelős, valamint az evangélikus egyház támogatta az utazást – olvasható az intézmény Facebook oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában