Előadás

2022.08.16. 13:36

A szarvaskirállyal zárja 59. évadát a Gyulai Várszínház

A Gyulai Várszínház 59. évadja a nyár immár 5. új bemutatójával, Gozzi: A szarvaskirály című művének a Karinthy Színházzal közös előadásával zárul.

P. G.

Fotó: Gorgenyi Gabor

Míg Goldoni nevével bizonyosan találkozott már a színházszerető közönség, nagy vetélytársa, Carlo Gozzi nevét kevesebben ismerik. Pedig Gozzi keleti mesék által ihletett szövegeiből készült az operairodalom számos librettója, Puccinit, Wagnert és Prokofjevet is megihlette. A Szarvaskirály bonyolult szövésű, a fantáziavilágba is elkalandozó meséje a látszatról, a csalásról és az igaz szerelem erejéről szól. A folytonos szerepcserék közepette az alkotók arra keresik a választ, hogy miben rejlik az emberi önazonosság. 

Vajon felfedezzük-e egy szeretett alakban az egyre zsarnokibb vonásokat, vagy felismerjük-e vonzódásunk egykori tárgyát a testi változásban, romlásban is? Mindeközben nem feledhetjük, hogy a szerző az itáliai vásári komédia utolsó nagy alakja: a lendületes, friss hangú előadás egyik fő eszköze a könnyeket fakasztó humor. Minőségi szórakoztatásnak szánjuk, egy olyan igazi, nagybetűs komédiát szeretnék a Karinthy Színház fiatal csapatával, Berettyán Nándor rendezésében bemutatni, amely szórakoztató formában feszegeti létezésünk alapkérdéseit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában