Szeretlek Békéscsaba Egyesület

2022.07.04. 20:02

A rímhányóról is megemlékeztek a Békéscsabai Irodalmi Esteken

A rímhányó Romhányi József műveiből olvastak fel többek között a Békéscsabai Irodalmi Estek sorozat hétfői állomásán, amelynek a Csabagyöngye Kulturális Központ melletti stég adott otthont.

L. B.

/Fotó: Bencsik Ádám/

A műsort rendező és szerkesztő Frankó Attila elmondta, hogy a művész 101 éve született, és sokan nem tudják, de neki köszönhetők például a Mézga család frappáns szövegei, illetve a Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki című amerikai rajzfilm magyar vicces, rímes fordításai. Hangsúlyozta, hogy Romhányi József egy igazi zseni volt.

Frankó Attila megosztotta, hogy a holokauszt békéscsabai áldozatairól ugyancsak megemlékeztek a rendezvényen.

Az eseményen közreműködtek Réger Wanda színművész mellett Pősze Anita és Vígh Ildikó előadóművészek, Kabai Gábor zenélt, a műsort pedig Horváth Szabolcs vezette a hagyományoknak megfelelően. 

A Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnökeként hozzátette: az irodalmi esten is osztottak félliteres ásványvizet, felhívva a figyelmet arra, hogy a kánikula idején mennyire fontos a folyadékpótlás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában