Galériával / Videóval

2022.06.08. 15:45

A Furcsa pár női változatát viszik színre Békéscsabán

Szombaton mutatja be a Jókai színház Neil Simon: Furcsa pár című darabjának női változatát. Katkó Ferenc – aki ezúttal rendezőként vesz részt az alkotómunkában – a próbán elmondta, Neil Simon az eredeti változatért kapta meg 1965-ben a Tony-díjat, amit ő maga írt át 1985-ben női változattá.

V. N.

/Fotó: Bencsik Ádám/

Ezután született meg a Furcsa pár 2, 2004-ben pedig az Oscar és Félix: A furcsa pár újragondolva című művében ismét elővette a szereplőket – osztotta meg velünk a rendező, aki szerint a darab sikerének egyik titka, hogy egy emberközeli, helyzet- és szövegkomikumokra épülő vígjáték, ami ezáltal könnyen befogadható a mindenkori néző számára.

A nyolcvanas években írt női történet szerint, 6 nő, 6 különböző karakter hetente találkozik, társasjátékozik egymással. Majd az egyik ilyen alkalommal Florence nem jelenik meg időben. Némi aggodalom után kiderül, hogy válik és nincs hol meghúznia magát. Ezért Olive felajánlja neki, hogy éljen nála. De vajon a pedáns, hipochonder Florence és az életvidám, rendetlen Olive barátságát tényleg semmi nem tudja megzavarni? Vagy két spanyol macsó, néhány féltékeny barátnő a legerősebb szövetséget is képes megingatni és bonyodalmak sorát elindítani, ami beláthatatlan következményekkel jár?

A rendmániás Florencet Fehér Tímea játssza, aki szerint a két barátnő konfliktusokkal teli együttélésének egyik pozitív hozadéka, hogy észrevétlenül tanítják, formálják egymást. Olive szerepében Kovács Editet láthatják a nézők, akinek saját bevallása szerint, nem volt könnyű megszoknia Olive rendetlenségét.

Az ember életében vannak olyan időszakok, amikor nehezen tudja fenntartani a rendet maga körül. De én szeretem, ha rend vesz körül, mert olyankor az ember gondolatai is sokkal tisztábbak, könnyebben eligazodik a saját életében, a világban – fogalmazott a Jászai Mari-díjas színművésznő.

A két barátnő észrevétlen formálja egymást 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában