Olvasópróba

2022.05.05. 15:24

Vérszívó horrort állítanak színpadra Békéscsabán

Megkezdődtek a Drakula-fantázia című horrorrock ősbemutatójának próbái. A csütörtöki olvasópróbán Seregi Zoltán elmondta, Drakula története hosszú évszázadok óta foglalkoztatja az embereket.

V. N.

– A vérszívó gróf életét feldolgozó történet egy 2000-es évekbeli rockopera-pályázatra készült, melyet Zalán Tibor fogalmazott a színpadra. A versbetétek az azóta elhunyt kiváló költő, Bella István munkái, a horrorrockopera zeneszerzője pedig Szűts István, a Kormorán együttes billentyűse – ismertette a színház igazgatója, aki rendezője is a darabnak.

Mint megtudtuk, a csabai színpadra készülő előadás a magyar-román együttélés konfliktusaira hegyezi ki a történetet, mintegy megelőlegezve a magyarság későbbi történelmi traumáját. A Drakula-fantázia főbb szerepeiben Kocsis Dénest, Török-Ujhelyi Tamást, Csonka Dórát, Bartus Gyulát, Katkó Ferencet, Lénárt Lászlót és Tege Antalt láthatják a nézők. Mellettük a Viharsarok Táncszínház művészei és a Színitanház növendékei is színpadra lépnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában