Énekhang

2022.05.25. 07:54

Színvonalas dalostalálkozót tartottak Mezőberényben

Több, mint kétszázötvenen vettek részt a mezőberényi kulturális központban megtartott szombati dalostalálkozón, amelyen a 45 éves Berényi Népdalkört ünnepelték, valamint Szabó Antal és Szabó Antalné kórusvezetőkre emlékeztek.

P. G.

Fotó: Bencsik Ádám

Az eseményen Siklósi István polgármester és Túri Andrea, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A városvezető arra hívta fel a figyelmet, a négy és fél évtized milyen hosszú időt jelent egy szervezet életében.

Borgula Györgynétől, a Mezőberényi Szlovákok Szervezetének elnökétől megtudtuk, összesen tizenöt településről érkeztek kórusok a találkozóra, a legtöbben Békés megyéből jöttek, de Mezőtúrról is részt vettek csoportok az eseményen. 

A programon Kmetykó Istvánné, a Berényi Népdalkör vezetője idézte fel a csoport történetét. Mint megtudtuk, a népdalkört jelenleg is több nemzedék alkotja, idősebbek is fiatalok viszik tovább a hagyományokat. Siklósi István köszöntötte a népdalkör tagjait, majd valamennyi csoportnak emléklapot adtak át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában