Beharangozó

2022.05.23. 15:02

Pezsgő kulturális programokkal érkezik az orosházi nyár

A nyári orosházi rendezvényekről tartottak beharangozó sajtótájékoztatót hétfőn. A nagykoncertek mellett számos egyéb kulturális programmal is készülnek.

Cs. I.

Benkő Ferenc, Lajti Tímea és Irimiás László /Fotó: Csete Ilona/

A Petőfi művelődési központ stábja az elmúlt hónapokban majd 70 rendezvényt (színházi előadásokat, térzene programokat, gyermekműsorokat, kiállításokat, irodalmi műsorokat) valósított meg – számolt be a járványhelyzet feloldása utáni időszak történéseiről Lajti Tímea igazgató azon a sajtótájékoztatón, ahol a nyári rendezvényekről adtak hírt. Elhangzott, ezt a színes programkavalkádot folytatni kívánják. Kiemelte, példás a civilekkel való együttműködésük. Sok olyan rendezvényen is megjelennek munkatársaik, ahol a technikai hátteret intézményük biztosítja.

Tavaly a művelődési háznak több mint 36 ezer látogatója volt. Ezt a számot szeretnék túllépni, a helyszínek adottak, programok pedig lesznek bőséggel.
Lajti Tímea bejelentette a közelgő nagykoncerteket: érkezik május 28-án Majka és Curtis, június 25-én Fenyő Miklós, augusztus 19-én a Punnany Massif, míg 20-án Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra koncertezik.

– Az első két program ingyenes lesz a gyopárosi rendezvénytéren. Míg az augusztus 20-ai programokkal visszatérünk régi hagyományainkhoz a fürdőbe, ahol a hétvégét tűzijátékkal zárjuk.

Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, június 11-én a fürdőben egészségnapot tartanak. Júliusban PránaNadi fesztivál helyszíne lesz Gyopáros. A nyáron számos más programnak ad helyet a fürdő. Irimiás László, az Oros-Projekt Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: az önkormányzati cégek erősségei ha összeadódnak, remélik, elnyerik a lakosság tetszését.

A legközelebbi eseményre, a vasárnapi városi gyermeknapra is invitálta az orosháziakat Lajti Tímea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában