Kamarazenei találkozó

2022.05.25. 11:43

Fiatal tehetségek mutatkoztak be Gyulán

A Békés Megyei Zeneiskolák Kamarazenei Találkozóját rendezték a közelmúltban Gyulán, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában.

P. G.

A gyulai eseményen Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója és Simon Nóra Edina, a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ osztályvezetője köszöntötte a megjelenteket. 

A kamarazenei találkozó kivételes a megmérettetések sorában; inkább művészeti találkozó, mint verseny, hiszen az értékelés alapját a csoportok önmagukhoz képest nyújtott teljesítménye adja. Az esemény keretében harmincegy együttesben 123 művészeti iskolás tanuló mutatta meg tehetségét. A szakember kiemelte, sok fiatal vállalja önként a nem kevés pluszmunkával járó zenetanulást. 

– A találkozón részt vevő diákok az együtt muzsikálás örömét, a közös hangból születő zenemű élményét ajándékozták a hallgatóságnak – tette hozzá.

Hangsúlyozta, egy-egy verseny, találkozó, játék különleges szakmai műhelyként is funkcionál, hiszen a tanárok és a tanulók is sokat tanulhatnak a zsűri jó tanácsaiból, a folyosói beszélgetésekből, a konzultációkból, egymás produktumainak meghallgatásából. 

A kormány még 2017-ben indította útjára a Kodály Zoltán nevével fémjelzett programot, amelynek keretében a Pianínó, illetve a Hangszercsere Programot, a kórusmozgalmakat, valamint a pedagógusok továbbképzésének elősegítését is támogatja. A kormány az elmúlt négy tanévben közel 80 millió forinttal segítette és támogatta a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő alapfokú művészeti iskolák zenei ­nevelését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában