Szaffi

2022.05.28. 07:38

Egy fantasztikus, szertelen mesét láthatott az egri közönség

Jókai Mór nyomán, Szőke Andrea átdolgozásában mutatta be pénteken, 17 órától a Gárdonyi Géza Színház tánctagozata és Viharsarok Tánszínház a Szaffi című táncmesét a színház nagyszínpadán.

Fotó: Gál Gábor

A GG Tánc Eger korábban nagy sikerrel játszott előadása ezúttal a Gárdonyi Géza Színház, a Békéscsabai Jókai Színház és a Zenthe Ferenc Színház koprodukciójaként jött létre.

Mikszáth Kálmán szavaival élve, a Szaffi egy “fantasztikus, szertelen mese”. Egy olyan szerelmes mese, mely a kincskeresésről szól. A talmi, és a valódi értékek felismeréséről és ezek megtalálásáról, egy csipet varázslattal, egy maréknyi humorral és nem kevés érzelemmel fűszerezve. Jókai Mór műve a mai közönség számára leginkább Dargay Attila és Romhányi József örökifjú rajzfilmjeként vált ismertté, mely rabul ejti mind a gyerekek, mind a gyermeklelkű felnőttek képzeletét. A GG Tánc Eger produkciója újszerű megközelítésben kívánja megjeleníteni a mesét a tánc varázsán keresztül. Táncolják: a tánctagozat és Viharsarok Táncszínház művészei. Koreográfusok: Topolánszky Tamás Harangozó-díjas, érdemes művész, és Vári Bertalan Harangozó-díjas művész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában