Hagyományőrzés

2022.05.19. 12:09

Daloló nyugdíjasok fesztiváloztak Orosházán

A nyugdíjasok szellemi frissességét, a folyamatos tanulást, a közösségi élményt nyújtja 2011 óta a hagyományőrző népdalkörök és szólóénekeseknek életre hívott regionális versenye, az arra való felkészülés. Ennek adott otthont az orosházi Petőfi Művelődési Központ szerdán, igazi, fesztiváli hangulat jellemezte az eseményt.

Cs. I.

/Fotó: Gubis Mariann/

Az orosházi eseményre nagyon sok településről érkeztek kórusok, szólóénekesek, népdalkörök.

Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének az elnöke elmondta, 27 produkció nevezett, a színpadon bemutatkozott 151 versenyző. Zalai Mihály a Békés Megyei Önkormányzat elnöke is üdvözölte a megjelenteket, hangsúlyozta köszöntőjében, hogy az aktív időtöltés a nyugdíjasok számára jelent egészségmegőrzést, kapcsolatépítést. Szükség van ilyen alkalmakra. 

Orosházán kiemelt arany minősítést 6 fellépő kapott: Biharugrai Népdalkör, Orosz Sándor (Csorvás), Tóth András (Orosháza), Kiss Ferenc (Gyula), Őszikék Népdalkör (Körösladány), Cséffán László (Gyula). Arany minősítést 7 fellépő csoport, illetve szólóénekes vehetett át.

A győztesek készülhetnek az országos megmérettetésre: a szólisták Győrben, a csoportok Balatonfüreden az országos dalos találkozón állnak majd ismét a zsűri elé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában