Békéscsabai Jókai Színház

2022.05.11. 15:21

A Furcsa pár női változatát viszi színre a társulat

Neil Simon népszerű és kitűnő vígjátékát, a Furcsa pár női változatát viszi színre a békéscsabaicsabai társulat.

V. N.

/Fotó: Bencsik Ádám/

Az olvasópróbán Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója köszöntötte a résztvevőket, aki elmondta, a darabot a tervek szerint június 11-én mutatják be, ám az eladások egy része őszre csúszik majd. 

Katkó Ferenc – aki ezúttal rendezőként vesz részt az alkotómunkában – kiemelte, Neil Simon majdnem minden darabját sikerre vitte, a Furcsa pár mégis kicsit közelebb állhatott az íróhoz, mint a többi műve.

Neil Simon az eredeti változatért kapta meg 1965-ben a Tony-díjat, amit ő maga írt át 1985-ben női változattá. Ezután született meg a Furcsa pár 2, 2004-ben pedig az Oscar és Félix: A furcsa pár újragondolva című művében ismét elővette a szereplőket – osztotta meg velünk a rendező, aki szerint a darab sikerének egyik titka, hogy egy emberközeli, helyzet- és szövegkomikumokra épülő vígjáték, ami ezáltal könnyen befogatható a mindenkori néző számára.

Mint megtudtuk, a nyolcvanas években írt női történet szerint, 6 nő, 6 különböző karakter hetente találkozik, társasjátékozik egymással. Majd az egyik ilyen alkalommal Florence nem jelenik meg időben. 

Némi aggodalom után kiderül, hogy válik és nincs hol meghúznia magát. Ezért Olive felajánlja neki, hogy éljen nála. De vajon a pedáns, hipochonder Florence és az életvidám, rendetlen Olive barátságát tényleg semmi nem tudja megzavarni? Vagy két spanyol macsó, néhány féltékeny barátnő a legerősebb szövetséget is képes megingatni és bonyodalmak sorát elindítani, ami beláthatatlan következményekkel jár?

Mint elhangzott, a darab díszletében és jelmezeiben is a nyolcvanas éveket fogja idézni. Utóbbi esetében pedig a kék és a piros árnyalatok dominálnak majd. 

A lakást eleinte egyfajta művészi rendetlenség jellemzi, amit a beköltöző Florence tesz rendbe és tölt meg virágokkal – avatott be minket Egyed Zoltán díszlettervező.

A jelmezek ugyancsak a nyolcvanas évek hangulatát hozzá vissza. Kiss Kata, a darab jelmeztervezője azt ígérte: farmer, válltömés és susogó melegítő is kerül majd a színészekre. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában