Verseny

2022.04.30. 07:23

Megmutatták hangszeres tudásukat a tótkomlósi fiatalok

A Békés megyei zeneiskolák kürt- és mélyrézfúvós versenyét rendezték meg a közelmúltban a város alapfokú művészeti iskolájában.

Cs. I.

Gyivicsán Borka /Fotó: Csete Ilona/

Fotó: Picasa

– Intézményünk több mint 20 éve házigazdája ennek az eseménynek, amit háromévente szervezünk nagy várakozással. Idén a versenyre hat zeneiskolából (Békés, Békéscsaba, Csorvás, Gyula, Orosháza, Tótkomlós) összesen 41 versenyző érkezett. 

A versenyzőket neves szakmai zsűri értékelte: dr. Gyivicsán György harsonaművész, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, aki pályája kezdetén a tótkomlósi zeneiskolából indult, sőt versenyzőként is részt vett ezen a megmérettetésen is; Nagy Zsolt tubaművész, a Szegedi Szimfonikus Zenekar nyugalmazott tagja, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának nyugalmazott főiskolai docense és Soós Péter kürtművész, a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium tanára – tudtuk meg Krcsméri Jánostól, a komlósi zeneiskola igazgatójától­. 

A megmérettetés három korcsoportban zajlott, a verseny magas színvonalú volt, ami meglátszott a darabválasztásokon, illetve a versenyző növendékek felkészülési szintjén is. Győztesek, kürt, 1. korcsoport: Gyivicsán Borka (Tótkomlós); 2. korcsoport: Bogár Máté (Békéscsaba), 3. korcsoport: Gombkötő Angelika (Csorvás). Mélyrézfúvósok, 1. korcsoport: Gyivicsán Domán (Tótkomlós), 2. korcsoport: Újszászi Balázs (Tótkomlós), 3. korcsoport: Mészáros Levente (Tótkomlós). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában