Filharmónia

2022.04.23. 10:05

Jótékonysági koncert lesz Gyulán a klasszikus zenei élet művészeivel

A Filharmónia Magyarország ismét együttműködésre ösztönzi zeneszerető közönségét, a klasszikus zenei élet művészei adnak jótékonysági koncertet a gyulai Almásy-kastély báltermében április 26-án.

Beol.hu

Sebestyén Márta népdalénekes is fellép a gyulai jótékonysági koncerten /Fotó: Kricskovics Antal/MW/

Fotó: Kricskovics Antal

A koncertlátogatás során sokszor juthat eszünkbe, micsoda szerencsében van részünk, hogy hallhatunk egy csodálatos koncertet, majd hazautazhatunk egy különleges élménnyel. A jelenlegi helyzetben még jobban érezhetjük ennek a jelentőségét, hisz sokan vannak, akik nem tudják, hogy otthonukat elhagyva hova sodorja őket az élet, hol térhetnek nyugovóra. A Filharmónia Magyarország ismét együttműködésre ösztönzi zeneszerető közönségét. Jöjjön el a gyulai jótékonysági koncertre vagy kövesse a hangversenyt online és támogassa az ukrajnai háború elől menekülőket.

A Filharmónia Magyarország hiszi, hogy a zene ereje újra átlendíthet minket a nehéz pillanatokon. 

A klasszikus zenei élet művészei, Vásáry Tamás zongoraművész, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Dés László szaxofon művész, Sebestyén Márta népdalénekes, Szamosi Szabolcs orgonaművész, Horváth István tenor-, harmonikaművész, Kriszta Kinga szoprán, Oberfrank Péter zongoraművész és a Szent Efrém Férfikar ad közös jótékonysági koncertet a gyulai Almásy-kastély báltermében április 26-án. 

A hangverseny teljes bevétele az Ukrajnából menekülők segítésére kerül felajánlásra a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A szervezet a háború kitörése után három kiemelt feladatot határozott meg. Segíti a Magyarországra érkező menekülőket az érkezésük során, hozzájárul a Kárpátalján várakozó több tízezer ember ellátásához a beregszászi Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, és támogatja a hosszabb időn át Magyarországon maradó családok beilleszkedését.

A koncertjegy megvásárlása mellett további támogatás felajánlására van lehetőség a Jegymester oldalán. Ha valaki nem tud rész venni a koncerten, akkor online hallgathatja a hangversenyt a Filharmónia Magyarország közösségi csatornáin és adományát utalással tudja eljuttatni a szervezet részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában